Principla cauză a destrămării cuplurilor
Despărțirile nu sunt niciodată simple, însă cercetări recente publicate în Social Psychological and Personality Science ne spun că mulți parteneri sunt surprinzător de ambivalenți înaintea unei despărțiri și au motive egale pentru a alege să rămână și a alege să plece în/din relație.
Cel mai comun motiv de despărțire este anxietatea prvocată de atașament (uneori combinată cu rejecție sau dezamăgire). Alte motive invocate de cei 447 de subiecți sunt: distanțarea emoțională, dezechilibrul puternic sau violarea unor asteptări (cum ar fi înșelatul).
Anxietatea provocată de atașament poate duce spre un număr mare de despărțiri - nu există semne de întrebare că finalurile relațiilor sunt intense - iar faptul că mulți oameni au emoții mixte în ceea ce privește despărțirea, este o dovadă în plus.
Acest tip de emoții sunt numite de americani ”mixed feelings” interpretate ca fiind un cumul de păreri interiore pro și contra privind raportarea la persoana cu care împărțim relația. În principal, aceste emoții nu sunt benefice în luarea unei decizii deoarece ulterior pot apărea regrete sau dorința de a reevalua o decizie deja luată, iar asta poate îngreuna comunicarea cu fostul partener.
Pot interveni soluții dar regula este să fie aplicate înainte de a se face un pas important, înainte de a se lua o decizie finală deoarece de multe ori este dificil să retragem unele fapte sau cuvinte spuse.
Răbdarea, comunicarea, întelegerea propriilor sentimente și gânduri pot fi cheia fericirii și liniștei personale, de aceea preferabil este să învățăm să facem un pas înapoi atunci când emoțiile ne contopesc pentru a putea lua decizia corectă atunci când se necesită să punem cărțile pe față într-o situație limită.
Finalul dorit este luarea unei decizii cât mai potrivită ce nu atrage după sine regrete durabile și suferiță îndelungată prin asumarea propriilor dorințe.
sursa:https://www.mindbodygreen.com/articles/this-is-the-most-common-reason-people-break-up